زلزله تهران: هنگام فرار یک زن باردار کشته و ده‌ها تن زخمی شدند.

زلزله تهران: هنگام فرار یک زن باردار کشته و ده‌ها تن زخمی شدند

زلزله‌ای که تهران و استان‌های همجوار آن را لرزاند، خسارات زیادی نداشته، اما هنگام فرار از منازل، یک زن باردار کشته و ۹۷ نفر زخمی‌ شده‌اند. امکان وقوع زلزله شدیدتر وجود دارد. استان کرمانشاه نیز دوباره لرزید.

پناه به خیابان پس از وقوع زلزله تهران

پناه به خیابان پس از وقوع زلزله تهران

شامگاه چهارشنبه زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۲/ ۵ ریشتر تهران و چند استان دیگر را لرزاند. مرکز این زلزله حوالی ملارد (تهران) گزارش شد. لرزش زمین علاوه بر استان تهران، در استان‌های قم، گیلان، قزوین و اراک نیز احساس شده است. موقعیت آن ۷ کیلومتری عمق زمین بوده است.

به گفته بهمن خطیبی، فرماندار ملارد، زلزله خسارت جانی به‌بار نیاورده اما ترس و وحشت هنگام فرار از منزل سبب مرگ یک زن باردار  شده است.

مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات روز پنجشنبه اعلام کرد  ۹۷ نفر در شب گذشته مصدوم شدند. به گفته او از این تعداد ۵۰ نفر در البرز، ۳۴ نفر در تهران، ۱۲ نفر در ساوه و یک نفر در قزوین بودند. زلزله شب گذشته یک نفر فوتی نیز در استان البرز داشت.

اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران  کشور گفته است تمام مراکز اجرایی و آموزشی استان‌های تهران، قم و البرز در روز پنجشنبه تعطیل است.

هشدار نسبت به پس‌لرزه‌های شدیدتر

بامداد پنچشنبه رئیس مرکز لرزه‌نگاری ایران گفت: «به نظر می‌رسد انتهای گسل اشتهارد فعال شده و مردم باید احتیاط کنند. تا این لحظه دو پس‌لرزه گرفتیم اما با توجه به بزرگی لرزه‌ اولیه، نمی‌دانیم این زلزله‌ اصلی بوده یا پیش لرزه. منتظریم ببینیم پس‌لرزه‌ها ادامه می‌یابد یا نه.»

وبسایت خبری نوپانا نیز به نقل از مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله نوشت: «حتی زلزله‌های کوچک بعدی ما را از عدم احتمال رخداد زلزله بزرگ‌تر در همین گسل ماهدشت-جنوب کرج، یا تحریک گسیختگی در گسل‌های مجاور نمی‌تواند مطمئن کند».

بیشتر بخوانید: شناسایی یک گسل جدید در تهران با توان لرزه‎زایی بالا

زارع هشدار داد که این زمین‌لرزه می‌تواند موجب تحریک گسل‌های مجاور در شرق (گسل شمال تهران) و در غرب (گسل اشتهارد) شود .

زارع گفت: «سامانه گسله شمال تهران با طول تقریبی ۱۰۰ کیلومتر، گسلی فعال است و متوسط دوره بازگشت زلزله‌های روی این گسل حدود سه هزار و پانصد سال است.»

به گفته زارع، زمین‌لرزه باستانی در حدود سه هزار و دویست سال پیش «در اثر جنیایی گسل شمال تهران رخ داده است.»

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله اطمینان داد که گسل شمال تهران توان ایجاد زمین‌لرزه‌هایی با قدرت بیش از ۷ تا ۵/ ۷ ریشتر را دارد.

پس از زلزله کرمانشاه: باران و سرما، بلای جان زلزله‌زدگان

پس از زلزله کرمانشاه: باران و سرما، بلای جان زلزله‌زدگان

آمادگی نهادهای حکومتی

محمد نجار، رئیس ستاد مدیریت بحران ایران از مردم خواست، از حمل سوخت با هرگونه گالن و ظرف اجنتاب کنند. به گفته او، مشکلی در زمینه تامین و ارائه سوخت به مردم وجود ندارد.

نجار اظهار داشت: «تمامی دستگاه‌های اجرایی و امدادی استان‌های تهران و البرز در آماده‌باش کامل هستند و برای هرگونه خدمت‌رسانی در صورت نیاز، آمادگی کامل را دارند.»

شهرداری تهران نیز زمینه استفاده شهروندان از سرویس‌های بهداشتی بوستان‌ها را فراهم کرده است. به گفته نجار، شهرداری با استفاده از تانکرهای سیار اقدام به توزیع آب در مناطق مختلف شهر می کند.

بیشتر بخوانید: ساخت و ساز در حریم گسل‌های تهران ممنوع شد

رئیس ستاد مدیریت بحران در ادامه افزود: «مساجد، بوستان‌ها و ورزشگاه‌های شهر تهران نیز برای اسکان اضطراری شهروندان تهرانی باز است. »

شهردار کرج نیز اعلام کرد که تمام فرهنگ‌سراها و ورزشگاه‌های شهرداری این کلان‌شهر در اختیار مردم قرار گرفته است.

زلزله‌ای دیگر در سرپل ذهاب

خبرگزاری ایرنا بامداد پنجشنبه همچنین خبر وقوع زلزله‌ای به قدرت ۵/ ۴ ریشتر در حوالی سرپل ذهاب کرمانشاه را منتشر کرد. از خسارات احتمالی این زمین‌لرزه گزارشی منتشر نشده است.

جنین منجمد بعد از ۲۴ سال به دنیا آمد

یک نوزاد از جنینی به دنیا آمده است که برای نزدیک به ۲۵ سال به صورت یخ‌زده و منجمد نگهداشته شده بود. این مدت زمان احتمالا از زمانی که عمل لقاح مصنوعی (آی‌وی‌اف) در جهان شروع شد طولانی‌ترین تفاوت زمانی میان بسته شدن یک نطفه و تولد آن است.
 
این جنین را یک خانواده آمریکایی ناشناس تقریبا ۲۵ سال پیش اهدا کرده بودند و در این مدت از آن به دقت و در شرایطی کنترل‌شده نگهداری می‌شد. کسی که حالا مادر این جنین شده است در آن زمان حدود یک سال داشته است.
 
به این ترتیب تینای ۲۶ ساله، مادر این دختربچه، با فرزند خود اگر در همان زمان بدنیا می‌آمد، فقط چند ماه اختلاف سن داشتند.
 
تینا و شوهرش بنجامین نمی‌توانستند به‌طور طبیعی بچه‌دار شوند و برای همین هم مرکز ملی اهدای جنین به آن‌ها یک جنین داد. جنینی که برای ربع قرن در یک مخزن یخ‌زده نگهداشته شده بود. این نوزاد در ماه نوامبر امسال به دنیا آمد.
 
تینا می‌گوید: "اگر این جنین همان موقعی که قرار بود به دنیا می‌آمد، ما شاید حالا با هم دوست بودیم."
 
پزشکان در مرکزی که از این جنین نگهداری می‌شد، به خاطر اینکه به مدت طولانی یخ‌زده نگهداشته شده بود، او را "نوزاد برفی" نام داده بودند.
 
این نوزاد "رکوردشکن" گرچه از نظر ژنتیکی ارتباطی با والدینش ندارد اما تبدیل به اولین فرزند آنها خواهد شد.
 
نهاد ملی مرکز اهدای جنین زوج‌ها را تشویق می‌کند تا پس تکمیل شدن خانواده شان، جنین‌های غیرضروری را اهدا کنند تا زوج‌های دیگر بتوانند صاحب بچه شوند.

اتفاقاتی که ثابت می‌کنند، ماتریکس وجود دارد! - تصاویر

اتفاقاتی که ثابت می‌کنند، ماتریکس وجود دارد! - تصاویر

ولایتی: به عراق، سوریه یا لبنان سلاح داده‌ایم ولی به یمن موشک نداده‌ایم

علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل، روز چهارشنبه با اعلام اینکه «به عراق، سوریه یا لبنان سلاح داده‌ایم تا در مقابل داعش و تروریست ایستادگی کنند» گفت که «جمهوری اسلامی ایران هیچ موشکی به یمن نداده‌است».
 
آقای ولایتی این اظهارات را روز چهارشنبه ۲۹ آذر، در گفت‌وگو با شبکه خبری «العالم»، شبکه تلویزیونی عرب‌زبان جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد.
 
عربتان سعودی تاکنون چند بار تهران را متهم کرده است که موشک های زمین به زمین در اختیار گروه حوثی های یمن قرار داده است.
 
از جمله برای نخستین بار، رسانه‌های عربستان سعودی، شامگاه ۱۳ آبان خبر دادند که پدافند هوایی این کشور، یک موشک شلیک شده از سوی حوثی‌ها از یمن به سوی فرودگاه ریاض را منهدم کرده‌است. ریاض، تهران را متهم کرد که این موشک را در اختیار گروه حوثی ها قرار داده است. اما ایران و حوثی ها این اتهام را رد کردند.
 
پس از آن نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، روز ۲۳ آذر، در یک نشست خبری بقایای موشکی را به خبرنگاران نشان داد که به گفته او، بقایای همان موشک بالیستیک پرتاب‌شده حوثی‌ها به سمت ریاض است و از عربستان سعودی به واشینگتن انتقال داده شده‌است.
 
به گفته این مقام آمریکایی، این موشک آرم گروه صنعتی شهید باقری را روی خود داشته و با مشخصات موشک‌های ایرانی همخوانی دارد. وی در این نشست خبری خواستار اقدام «جامعه جهانی» در قبال ایران شد.
 
مقام‌های ایران ضمن انتقاد شدید از سخنان خانم هیلی گفتند که به سازمان ملل متحد شکایت خواهند کرد. در عین حال،‌ امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران، خواستار آن شد که قطعه ای از بقایای موشک برای آزمایش به تهران تحویل داده شود.
 
به گزارش خبرگزاری‌ها، علی اکبر ولایتی گفت: «این اولین بار نیست که این خانم [نیکی هیلی] این مزخرفات را می‌گوید، کسی که سابقه دیپلماتیک درستی ندارد و حرف‌هایی می‌زند که حتی مورد اعتراض سایر نمایندگان و دیپلمات‌های آمریکا هم قرار می‌گیرد».
 
آقای ولایتی با اشاره به سخنان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد افزود: «او قطعه‌ای را در گوشه قرار داده و می‌گوید این موشک‌ها را ایران به یمن داده‌است. از کجا به این یقین رسیده‌است؟ این خانم تا به حال، حرف بی حساب و سبک کم نزده‌است و این صحبت‌ها تنها برای این است که شکست متحدان‌شان را در این حملات بی‌رحمانه‌ای که علیه مردم یمن انجام داده‌اند توجیه کند ولی آنها مطمئن باشند پیروز نهایی این جنگ مردم یمن هستند».
 
در این میان، پس از بحث‌های روزهای اخیر، عربستان سعودی روز ۲۸ آذر اعلام کرد یک موشک دیگر بالیستیک «ایرانی‌حوثی» را برفراز ریاض منهدم کرده‌است که کاخ الیمامه در ریاض را هدف گرفته بود.
 
یک روز بعد از آن، کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، و ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، تلفنی در این باره صحبت کرده‌ و بر «اهمیت پاسخگو کردن ایران» در قبال حملات موشکی حوثی‌ها تأکید کرده‌اند.
 
به گفته آنان، این حملات «با کمک و حمایت سپاه پاسداران» انجام می‌شود.
 
علی‌اکبر ولایتی در سخنان روز چهارشنبه خود تأکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران هیچ موشکی به یمن نداده‌است.»
نیکی هیلی در حال اشاره به قطعه‌ای از یک موشک که آمریکا می‌گوید از سوی حوثی‌ها پرتاب شده
نیکی هیلی در حال اشاره به قطعه‌ای از یک موشک که آمریکا می‌گوید از سوی حوثی‌ها پرتاب شده
 
او افزود: «یمنی‌ها در زمان علی عبدالله صالح و منصورهادی و حتی قبل‌تر توسط اردوگاه‌های شرق عمدتاً تسلیح می‌شدند، ما از این نگران نیستیم که مردم دنیا بدانند جمهوری اسلامی ایران سلاح به عراق، سوریه یا لبنان داده‌است. به آنها سلاح داده‌ایم تا در مقابل داعش و تروریست ایستادگی کنند، به یمن کمک‌های انسانی و حمایت‌های سیاسی می‌کنیم ولی موشک را ایران به آنها نداده‌است.»
 
سخنان علی اکبر ولایتی در مورد ارسال سلاح به کشورهایی مانند سوریه در شرایطی ابراز شده است که تاکنون مقام های جمهوری اسلامی ایران تاکید می کردند که کمک تهران به دمشق تنها به اعزام مستشار محمدود می‌شود.
 
مشاور رهبر جمهوری اسلامی در ادامه گفت: «یمنی‌ها به واسطه جنگ‌های متعدد و خرید و غنیمت اسلحه‌های سبک و سنگین از نیروهای هادی نیازی به اسلحه ندارند. در یمن ۹۰ میلیون قبضه اسلحه هست، یعنی به ازای هر نفر، سه اسلحه دارند.»
 
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز روز ۲۸ آذر هرگونه «ارتباط تسلیحاتی» با یمن را رد کرده و گفته بود تهران به اندازه‌ای «شهامت» دارد که در صورت مسلح کردن شیعیان حوثی، این موضوع را «اعلام» کند.
 
شورشیان یمنی که از حمایت ایران برخوردارند به فرقه زیدیه از فرقه‌های شیعه تعلق دارند که با شیعه دوازده‌ امامی ایران متفاوت است. مذهب زیدیه پیش از این مورد تأیید مراجع مختلف شیعه دوازده‌امامی نبود.
 
عربستان سعودی در پی شورش حوثی‌ها علیه عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن، ائتلافی منطقه‌ای برای بازگرداندن او قدرت به تشکیل داد اما تاکنون،‌ حوثی ها همچنان کنترل صنعا،‌پایتخت،‌ و بخش هایی از یمن را در اختیار دارند.

ترکیه به کشورهای جهان: رای خود را به دلار نفروشید

ساعاتی پیش از رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه تغییر موضع آمریکا در مناقشه اسرائیل و فلسطین، ترکیه جلوی آمریکا ایستاده و از کشورهای جهان خواسته تا برای "مشتی دلار" رایشان را به آمریکا "نفروشند."
 
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، در یک سخنرانی گفته که امیدوار است کشورهای جهان با رای موافق به این قطعنامه پیشنهادی به آمریکا "درس بدهند".
 
پیش‌نویس قطعنامه مورد مناقشه را یمن، رئیس گروه کشورهای عربی، و ترکیه، رئیس سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی، نوشته‌اند.
 
نمایندگان کشورهای مختلف پیش از رای‌گیری نهایی موضع خود را در مجمع عمومی اعلام می‌کنند.
 
قطعنامه پیشنهادی نمونه همان است که آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.
 
بعد از آنکه دونالد ترامپ، بعد از دهه‌ها، موضع آمریکا را تغییر داد و بیت‌المقدس را به پایتختی اسرائیل به رسمیت شناخت، چهار روز پیش مصر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را ارائه داد که بدون نام بردن از ایالات متحده، خواهان تغییر موضع مجدد این کشور شده بود.
 
در میان پانزده کشوری که در شورای امنیت سازمان ملل عضو هستند، آمریکا با حق وتویی که تنها در اختیار پنج کشور است، از تصویب این قطعنامه جلوگیری کرد. چهارده کشور دیگر که شامل هم‌پیمانان اروپایی آمریکا هم می‌شدند به این پیش‌نویس رای مثبت دادند.
 
همان روز بود که فرستادگان یمن و ترکیه به نمایندگی از کشورهای عربی و اسلامی خواهان طرح این پیش‌نویس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شدند. هیچ کشوری حق وتو در مجمع عمومی ندارد.
 
'یک عالم پس‌انداز می‌کنیم' 
 
آمریکا از طرح بحث درباره عملکردش در مجمع عمومی سازمان ملل آشکارا ناخشنود است. نیکی هیلی، فرستاده دائم آمریکا به سازمان ملل متحد، گفت نام کشورهایی که به این پیش‌نویس رای مثبت بدهند برای تنبیه به رئیس جمهوری آمریکا داده خواهد شد.
 
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پا را از این هم فراتر گذاشت و گفت که آمریکا کمک‌هایش به این کشورها را قطع خواهد کرد. او گفت: "آنها میلیون‌ها دلار پول می‌گیرند و بعد ضد ما رای می‌دهند. خب، ما حواسمان به آن رای‌ها است."
 
آقای ترامپ در گفتگویی با خبرنگاران جمله اش را این طور به پایان برد: "بگذارید ضد ما رای بدهند. یک عالم پس‌انداز می‌کنیم. برایمان اصلا مهم نیست."
آمریکا سالهاست که برای توسعه اقتصادی، صلح و دلایل دیگر به کشورهای مختلف کمک می‌کند. اسرائیل از این کمک‌ها بهره بسیاری می‌برد همین طور بعضی از کشورهای اسلامی مثل، مصر، پاکستان، اردن، افغانستان و فلسطینی‌ها.
 
پیشتر در اعتراض به اینکه یونسکو فلسطین را به رسمیت شناخته بود، آمریکا از سازمان فرهنگی ملل متحد خارج شده و کمک هایش به این نهاد را قطع کرده بود.
'خواسته دموکراتیک' 
 بسیاری از دیپلمات‌ها این تهدید آمریکا را اقدامی نمایشی برای مصارف داخلی عنوان می‌کنند. اما رئیس جمهوری ترکیه آن را جدی گرفت و به شدت به آن انتقاد کرد.
 
آقای اردوغان گفت: "آقای ترامپ تو نمی‌توانی "خواسته دموکراتیک" مردم ترکیه را با دلارهایت بخری. تصمیم ما واضح است."
 
او خطاب به رهبران جهان گفت: "به همه دنیا می‌گویم: هیچ وقت این فکر به سرتان نزند که تلاش‌های آزادی خواهانه (دموکراتیک) تان را به مشتی دلار بفروشید."
 
آقای اردوغان ابراز امیدواری کرد که رای گیری روز پنجشنبه منجر شود که آمریکا "درسی بیاموزد".
 
اسرائیل هم که حالا بعد از سال‌ها مهمترین متحدش پایتخت انتخابی‌اش را به رسمیت شناخته پیش از رای‌گیری قطعنامه احتمالی را محکوم کرده است.
 
نخست وزیر اسرائیل سازمان ملل متحد را "خانه دروغ" نام داد و گفت: "اسرائیل پیش از رای گیری آن را رد می‌کند."
 
فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها هر دو می‌خواهند که بیت المقدس پایتختشان باشد. جامعه بین الملل تا همین چند وقت پیش در این مورد هیچ موضعی نمی‌گرفت و آمریکایی‌ها همیشه می‌گفتند که حل مسئله پایتختی بیت المقدس باید آخرین مسئله ای باشد که در گفتگوهای صلح فلسطین و اسرائیل مورد بحث قرار می‌گیرد.
+33
رأی دهید
-12
0
 
0