فرانسه خواستار تحریم برنامه موشکی ایران شد

ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه، از اتحادیه اروپا خواسته است تحریم های جدیدی را بر برنامه موشک های بالستیک ایران اعمال کند.
 
او در خلال نگرانی اتحادیه اروپا از خروج احتمالی دولت آمریکا از توافق اتمی ایران و قدرت ها (برجام) اظهار نظر می کند.
 
باب کورکر، سناتور جمهوری خواه که رییس کمیته روابط خارجی است، یکشنبه گفت که انتظار دارد دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در ماه مه از برجام خارج شود.
 
خبرگزاری رویترز روز ۱۶ مارس گزارش داده بود که بنا به سندی محرمانه آلمان، بریتانیا و فرانسه پیشنهاد کرده اند که اتحادیه اروپا برای فعالیت‌های موشکی و نقش ایران در سوریه تحریم‌هایی را علیه این کشور وضع کند. بنابه آن گزارش هدف قدرت‌های اروپایی از تحریم‌های تازه این است که آمریکا را مجاب کنند تا به توافق هسته‌ای با ایران پایبند بماند.
 
آقای لو دریان دوشنبه گفت: "ما مصمم هستیم از حفظ توافق وین (برجام) اطمینان حاصل کنیم اما نباید مسئولیت ایران در گسترش موشک های بالستیک و نقش سوال برانگیز آن (در خاورمیانه) را نادیده بگیریم."
 
ژان ایو لودریان اوایل ماه مارس به تهران سفر کرد اما اظهاراتش نشان داد نتوانسته ایران را به توقف برنامه موشکی قانع کند.
 
فرانسه می گوید که برنامه ایران شامل موشک‌هایی است که برد آنها "هزاران کیلومتر" است و این برنامه‌ "با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد سازگار نیست و از نیاز ایران برای دفاع از مرزهایش فراتر می‌رود."
 
رییس جمهور آمریکا تقریبا دو ماه پیش هشدار داد که قصد دارد "کاستی های فاحش برجام را اصلاح کند" و اگر این نقایص برطرف نشود از برجام خارج خواهد شد.
 
او رفع تحریم‌های ایران را در ماه ژانویه برای یک دوره دیگر تمدید کرد اما همان موقع اعلام کرد این "آخرین بار" است که این اتفاق می‌افتد؛ مگر آنکه شرایط مورد نظر او درباره برجام و برنامه موشکی برآورده شود.
 
۲۲ اردیبهشت یا ۱۲ ماه مه موعد تمدید رفع تحریم‌های ایران است
سایر تحولات دوشنبه:
  •     فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت اتحادیه اروپا تمایلی به تغییر برجام ندارد. او گفت "این برای ما یک مساله امنیتی است، برای اروپا و برای باقی جهان" و افزود که "اگر برجام مختل شود باعث تهدیدهای تازه امنیتی و نگرانی در منطقه خواهد شد."
  •     عادل جبیر وزیر خارجه عربستان در سفر به واشنگتن برجام را "توافقی ناقص" خواند.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.