رئیس بسیج ایران: وارد عرصه دیپلماسی ورزش نشوید، این عرصه صاحب دارد

 غلامحسین غیب‌پرور می‌گوید «آرمان، راهبرد، استراتژی» جمهوری اسلامی «محو رژیم» اسرائیل است.رئیس سازمان بسیج ایران می‌گوید «آرمان، راهبرد و استراتژی» جمهوری اسلامی ایران «محو» اسرائیل است و رویارو نشدن ورزشکاران ایرانی و اسرائیلی را «اصل غیرقابل تغییر» خواند
 
غلامحسین غیب‌پرور از دست‌اندرکاران تیم‌های ورزشی ایران خواسته است که «وارد عرصه دیپلماسی ورزش نشوند».
 
وی روز دوشنبه ۲۸ اسفند در مصاحبه با خبرگزاری مهر، گفته‌های رئیس و دیگر مقامات فدراسیون کشتی را «حرف‌های ناصواب و بدی» خواند که «نباید گفته شود».
 
آقای غیب‌پرور تاکید کرد که «آرمان، راهبرد، استراتژی» جمهوری اسلامی «محو رژیم» اسرائیل است.
 
رئیس سازمان بسیج گفت که «مدال‌آوری به قیمت کوتاه آمدن از آرمان‌ها به هیچ‌وجه قابل قبول نیست».
 
وی اضافه کرد: «به دوستان‌مان توصیه می‌کنیم وارد عرصه دیپلماسی ورزش نشوند. این عرصه صاحب دارد و حفظ ارزش های انقلاب تابع یک اصول کلی مشخص و غیرقابل تغییر است».
 
آقای غیب‌پرور پیش از این نیز از استعفای رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی و گفته‌های او درباره رویارویی ورزشکاران ایرانی و اسرائیلی انتقاد کرده بود.
 
موضوع رویایی ورزشکاران دو کشور پس از محرومیت علیرضا کریمی و استعفای رسول خادم در اعتراض به «سیاست پنهانکاری»، وارد مرحله حادی شده است.
 
فدراسیون جهانی کشتی به تازگی علیرضا کریمی را به دلیل باخت اجباری برای رو در رو نشدن با حریف اسرائیلی شش ماه تعلیق، و مربی او را به دو سال محرومیت از حضور در رقابت‌های بین‌المللی محکوم کرده است.
 
رئیس اتحادیه جهانی کشتی نیز هشدار داده که جریمه علیرضا کریمی و مربی‌اش سبک بوده، اما تکرار این اقدام، عواقب سنگینی برای ورزش ایران خواهد داشت.
 
در همین حال حمید بنی‌تمیم، نایب رییس فدراسیون کشتی، روز ۲۴ اسفند گفته بود که اتحادیه جهانی کشتی در نامه‌ای اعلام کرده که «به صورت دقیق اخبار کشتی ایران را پیگیری می‌کند» و از مقام‌های ورزش جمهوری اسلامی خواسته است که دلیل استعفای رسول خادم به فدراسیون جهانی اعلام شود.
 
رسول خادم ضمن استعفا از سمت خود در مصاحبه‌هایی مقامات جمهوری اسلامی را به «بی‌تفاوتی نسبت به جایگاه قهرمانان ملی» و دروغگویی متهم کرده است.
 
وی تاکید کرده است: «اگر سیاست کشور بر به رسمیت نشناختن اسرائیل و عدم مبارزه با ورزشکاران اسرائیلی است، پس پنهانی به حریف قبلی باختن و برای تهیه گواهی بیماری، به درمانگاه‌ها و پزشکان خارج از کشور مراجعه کردن، چه معنایی دارد؟»
 
در همین حال پس از استعفای آقای خادم شماری از چهره‌های کشتی ایران در نامه‌ای سرگشاده، از رهبر جمهوری اسلامی خواستند برای حل مشکلات ناشی از خودداری ورزشکاران ایرانی از مسابقه با ورزشکاران اسراییلی در میادین بین‌المللی وارد عمل شود.
 
مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان ایران روز ۲۶ اسفند گفته بود که این وزارتخانه درباره رقابت ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران اسرائیلی تصمیم‌گیرنده نیست و نهادهای «بالادستی» مانند شورای عالی امنیت ملی در این باره تصمیم می‌گیرند.
 
برخی از چهره‌های سیاسی عدم رویارویی ورزشکاران ایران و اسراییل را اقدامی بی‌فایده خوانده‌اند.
 
از جمله طیبه سیاوشی نماینده مجلس، در توئیتر خود نوشته است: «اگر چه هدف این باخت‌ها، به رسمیت نشناختن اسرائیل است، اما به گفته ورزشکاران به دلیل پنهانکاری، جامعه جهانی در بیشتر مواقع متوجه دلیل این کار نمی‌شود. ضمن آنکه بُرد فرهنگی مدنظر را آن طور که باید و شاید در داخل کشور ندارد».
 
جمهوری اسلامی از سال ۱۳۶۲ از مواجهه ورزشکاران ایرانی با همتایان اسرائیلی خود جلوگیری می‌کند اما قانونی در این زمینه وجود ندارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.